maandag 10 maart 2014

De eerste stappen naar de nachtclub

Ja, hoe kom je erbij om dit werk te gaan doen. Het is niet iets wat je zomaar binnenvalt wanneer je op de koffie zit bij je oma. Nee hoor, ook bij mij was dat best een proces. En het is allemaal begonnen bij geldzorgen Na 100x alle “normale” opties te zijn nagegaan, weet je zelf ook wel dat het niet echt haalbaar is. Tenzij je universiteit Hogwarts heet, en je beschikt over de magische gave om 60 dingen tegelijk te doen, de dagen met 12 uur te verlengen of je wc papier in geldbriefjes te veranderen.
Dus ga je bij jezelf na “Hmm, waar ben ik goed in...”. Goh, laat dat nou toevallig (paal)dansen zijn. Ja, bij welk baantje zou nou van toepassing komen? Hmm nee, geen idee hoor, tssssja.


Stadium 1: Ontkenning
Dan ga je over naar het volgende stadium: Stiekem schiet het idee door je hoofd om in een stripclub te gaan werken. Dit negeer je. Mocht je dit teken bij jezelf herkennen, hou maar op met negeren. Want: Gefeliciteerd! Je bent al verloren! Vanaf nu zal deze gedachten je blijven achtervolgen.

Stadium 2: Acceptatie
Hoe langer deze gedachte door je hoofd blijft gaan, hoe gewoner hij wordt. En hoe gewoner, hoe realistischer. Je begint steeds minder verschil te zien in naakt onder de douche staan, of naakt op een podium te staan. Goh, waarom bestaan er überhaupt kleren? Oja, dat is waar. Anders is het ook maar zo koud. En ja hoor, je legt het idee voor aan je beste vriendin(nen), voor een zogenaamde second opinion, maar stiekem heb je de keuze al lang gemaakt.

Stadium 3: Mentale keuze
Het gaat geleidelijk, maar dan ben je er toch echt uit. Ja joh, gewoon doen. Waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Eigenlijk valt het allemaal best mee.

Stadium 4: Fysieke keuze
Jawel, en daar ga je dan. Je vindt een adres dat je betrouwbaar, professioneel, en geschikt lijkt. Uit je enthousiasme begin je direct aan een goede sollicitatie. (Nee, niet over hoeveel jaar je foldertjes hebt rondgebracht of dat Frans je beste vak was). Je stuurt een brief, of in mijn geval een email, met daarin een eerlijk tekstje over jezelf, je motivatie (tip: zeg waarom de club je aanspreekt, waarom je écht daar wilt werken, en geef je complimenten over * insert compliment over de classy uitstraling, het idee achter de club, of de kleur van de wc-bril, whatever. Wees creatief en origineel *. Dan de algemene informatie, dat betekent óók lichamelijke informatie. En dan, het leukste gedeelte: foto's meesturen! En hoe schattig je er wel niet uit ziet in de gebreide, super vintage hipster trui van je moeder, het is wel de bedoeling dat je meer laat zien. Dus: doe je mooiste setje aan. Kijk er even charmant bij, met een egale achtergrond (neem geen troep mee op de foto, tenzij de berg afwas op de achtergrond bij je act hoort). En verzenden maar. En nu vooral heel erg hopen dat je wordt aangenomen, nu wordt het echt.

Stadium 5: Realisatie
En ja hoor, je bent aangenomen! Je mag langs komen op gesprek, of in mijn geval zelfs meteen beginnen. Eerste reactie: “JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA”
Tweede reactie:
“NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO wat heb ik gedaan!!”. En dan komen ze: de horrorscenario's van enge harige mannen die je kwijlend aanstaren, beruchte bitchfights tussen jou en andere strippers, of jij die met je 12cm hoge hakken in je string van een podium afvalt.
Maakt niets, hoort er allemaal bij! Geniet van je laatste beetje onschuld!

Dus hop, op naar je eerste werkdag. Ohnee, wacht: zorg voor goede voorbereiding. Hoge hakken (en nee, je 6cm hakjes van de Bristol vallen niet in deze categorie), een goed passend en mooi lingerie setje, en niet te vergeten: iets voor daar over aan. Want het is niet de bedoeling dat je al naakt rondloopt voor je je show hebt gedaan. Zo lijk je eerder op een verdwaalde die zijn kleren is vergeten aan te doen, dan op een stripper. Een complete ski outfit hoeft ook niet. Een topje, rokje, kort jurkje, allemaal prima. Zorg dat het classy blijft, en dat het makkelijk uit te krijgen is. Wat handig is: je hoeft je absoluut geen zorgen te maken of je teveel inkijk hebt of dat er al een stukje bil te zien is. Boeie! Alles gaat uiteindelijk toch uit. Verder scheer je jezelf uiteraard, net van te voren, van boven tot onder. Ook je make up moet perfect zitten, je (teen)nagels netjes gelakt..sla geen details over.

Helemaal klaar? Dan op naar je eerste werkdag, je tweede leven begint vanaf nu...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten